Dolgozói sportnap

Egyetem

Nagy sikerrel zárult az első dolgozói sportnap a Debreceni Egyetemen, ahol hét sportágban várták a mozogni vágyókat október 3-án és 4-én.

A sportalkalmak egy része kizárólag a mozgás örömét kínálta megmérettetés nélkül, ilyen volt a dinamikus jóga, amely az egyik legnépszerűbb programnak bizonyult a szervező Sportközpont által kínált sportolási lehetőségek közül. Az órán olyan gyakorlatokat végeztek a résztvevők, melyek a kezdőknek sem jelentenek komoly megterhelést.

A férfiak körében természetesen a labdarúgó torna aratta a legnagyobb sikert. A mérkőzéseket két műfüves pályán játszották az intézmény dolgozói, az első helyet az Esélyek SE szerezte meg.

Jó hangulatú baráti találkozó volt az asztalitenisz verseny, amelyen három profi és három amatőr sportoló vett részt. Az aranyérmet egy profi versenyző, Buglyó Sándor vihette haza. Az egyéni teniszversenyt a Móricz Zsigmond körúton lévő salakos pályákon rendezték meg. A színvonalas mérkőzéseken végül Popp József győzedelmeskedett.

A Debreceni Sportuszodában rendezett úszóversenyen a négy úszásnem 50 méteres távjain mérhették össze tudásukat a résztvevők. Gyorsúszásban Kádasi Tibor, mellúszásban Nádasi Levente, hát- és pillangóúszásban pedig Trócsányi Zoltán végzett az élen. Kétkeréken viszont senki nem akart vizes lenni, a kerékpárverseny a rossz idő miatt elmaradt.

– A dolgozóknak összeállított programok visszhangja nagyon kedvező volt, a résztvevők jelezték, hogy szeretnének több hasonló rendezvényt a Debreceni Egyetemen. A tervek szerint a következő félévben is megrendezzük a dolgozóknak szánt sportnapot, kisebb-nagyobb változtatással a programokban – tájékoztatott Nagyné Varga Katalin, a Sportközpont vezetője.

unideb.hu